Υλικά
- 3 κούπες Αλεύρι
- 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
- 1 κ.κ. Αλάτι
- 1,5 κούπα χλιαρό νερό
- 25 γραμ. φρέσκια μαγιά
Εκτέλεση
- Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό ανακατεύοντας την.
- Σε βαθύ σκεύος με εφαρμοστό καπάκι βάζουμε 1,5 κούπα αλεύρι, το νερό με τη μαγιά, το λάδι και το αλάτι
- Το ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα, σκεπάζουμε το σκεύος και το τοποθετούμε σε ζεστό μέρος.
- Μετά από 20-30 λεπτά προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε με τα χέρια
- Ζυμώνουμε προσθέτοντας και άλλο αλεύρι αν χρειαστεί μέχρι να γίνει η ζύμη ελαστική και να μην κολλάει στα χέρια.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο φραντζόλες και τις βάζουμε σε λαδωμένο ταψί το οποίο το αφήνουμε στον φούρνο της κουζίνας για 15 λεπτά χωρίς όμως να τον ανάψουμε.
- Μετά τα 15 λεπτά ανάβουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς και ψήνουμε τα ψωμιά μας στην μεσαία σχάρα του φούρνου για 30 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν ανοιχτό καφέ χρώμα.
