Υλικά
- 100 γραμμάρια ταραμά
- 5 μέτριες φέτες ξερό ψωμί ή 2 μέτριες πατάτες βρασμένες
- λεμόνι όσο πάρει
- λάδι όσο πάρει
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι
Εκτέλεση
Αφαιρούμε την κόρα από το ψωμί, το μουσκεύουμε ή βράζουμε τις πατάτες και τις κάνουμε πουρέ. Αρχίζουμε και κτυπάμε τον ταραμά σε ξύλινο γουδί (παραδοσιακά ή σε μίξερ χεριού) ρίχνοντας λίγο λίγο λάδι και λεμόνι και στη συνέχεια το ψωμί ή τον πουρέ και στο τέλος το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Συνεχίζουμε το κτύπημα και προσθέτουμε λάδι και λεμόνι. Όσο περισσότερο τον κτυπάμε τόσο το καλύτερο.
Διατηρείτε σε μπολ μέσα στο ψυγείο.
Σερβίρεται: Σε μικρό πιάτο και συνοδεύεται από ελιές, ραπανάκια, και τσίπουρο ή ούζο.
