Θρακιώτικες Συνταγές - Ταραμοσαλάτα


Υλικά


  • 100 γραμμάρια ταραμά
  • 5 μέτριες φέτες ξερό ψωμί ή 2 μέτριες πατάτες βρασμένες
  • λεμόνι όσο πάρει
  • λάδι όσο πάρει
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι



Εκτέλεση

Αφαιρούμε την κόρα από το ψωμί, το μουσκεύουμε ή βράζουμε τις πατάτες και τις κάνουμε πουρέ. Αρχίζουμε και κτυπάμε τον ταραμά σε ξύλινο γουδί (παραδοσιακά ή σε μίξερ χεριού) ρίχνοντας λίγο λίγο λάδι και λεμόνι και στη συνέχεια  το ψωμί ή τον πουρέ και στο τέλος το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Συνεχίζουμε το κτύπημα και προσθέτουμε λάδι και λεμόνι. Όσο περισσότερο τον κτυπάμε τόσο  το καλύτερο.

Διατηρείτε σε μπολ μέσα στο ψυγείο.

Σερβίρεται: Σε μικρό πιάτο και συνοδεύεται από ελιές, ραπανάκια, και  τσίπουρο  ή ούζο.