Θρακιώτικη Κουζίνα
Πρωινό: Ένα μαστραπατζούδ' τσιάι απού κυδουνόφλα, σκέτου χωρίς ζάχαρ'.
Πρόγευμα: Κράνα κι ένα τσιαρδούδ ωιρόν, για να χουνέψτι.
Γεύμα: Ένα πνάκ σιουρμπέτ' ή ταρατόρ, μσο και μσο μι του ξυδ'.
Δείπνο: Αγρίδισ απού μαϊρίσιου κλήμα, μι συμπλήρουμα άγρα τσάπουρνα.
Άμα συνιχίστι αυτή τ' δίιτα παραπάν΄απού μια βδουμάδα, θα ναχτι τα ιξής αποτιλέσματα:
- Θα πιρδικλώνιστι στην ισιάδα
- θα μπαϊλντίσουν τα μάτια σας
- θα νειριάζιστι δαγκουσιές κι θα αντραλιάζιστι
- Τα άντιρά σας θα μαζουχτούν κι η κλιά σας θ' ακουμπήσ' στ' ραχουκαλιά.
